2011-07-13 15:53:50• hírek • Szatmár.ro

Lombikprogram

Jóváhagyta az Egészségügyi Minisztérium bizottsága az első jelentkező párok kérvényét az államilag finanszírozott beavatkozásra a Mesterséges megtermékenyítés és embriótranszfer elnevezésű, júniusban elindított programban. Az eddig továbbított kérések 55%-át, összesen 58 kérést, pozitívan bíráltak el.

A program lebonyolításában résztvevő központok június folyamán 106 kérést továbbítottak a szaktárcához. Ezek közül a bizottság 48-at elutasított: 31-et orvosi jellegű okokból, 17-et pedig azért, mert a 2011/765. Miniszteri rendeletben foglaltakhoz képest, adminisztratív hiányosságai voltak (hiányzott a saját felelősségre adott nyilatkozat vagy a felek biztosított-státusának igazolása stb.)

A bizottság 5 napon belül tájékoztatja a lebonyolító intézményeket a jelentkezőket érintő döntésről, majd a központok tájékoztatják az érintett párokat.

Az Egészségügyi Minisztérium felhívja a lebonyolító központok figyelmét, hogy továbbítás előtt, vizsgálja át a jelentkezők dokumentumait és fordítson figyelmet a 2011/765. Miniszteri rendeletben foglaltak betartására, mert az elbíráló bizottság nem tudja jóváhagyni a kéréseket, amelyek nem felelnek meg a program kiírásainak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: